justinianlui 發表於 2012-3-25 15:56

AMP+喇叭組合 一問?

我衣家玩緊PIONEER HTP-500 套機

計劃砌一套AMP+喇叭

請教大家初出矛盧,如果入門級大約需要幾錢同有咩好介紹呢?

謝謝{:1_351:}

cheungmeimei 發表於 2012-3-25 16:47

回復 1# justinianlui

what about kilpsch?

justinianlui 發表於 2012-3-25 16:49

回復justinianlui

what about kilpsch?
cheungmeimei 發表於 2012-3-25 16:47 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

GOOD@@?

szetojason 發表於 2012-3-25 17:02

回復 1# justinianlui

ching buget 幾多?幾大地方玩?

justinianlui 發表於 2012-3-25 17:12

回復 4# szetojason

萬幾玩5玩到??

地方都係一般廳SIZE LA

THX

szetojason 發表於 2012-3-25 17:57

回復 5# justinianlui

平有平玩,貴有贵玩姐,因為我都係玩平野{:6_174:} 一般size即係8呎x8呎定9x9定7x7定6x6先,係咪movie+concert多定会聽埋歌呢?,都有分别嫁,咁安记809+只sunfire十仔,用番現有果d前中後置先,再由中置,前置,后置咁升上去仲好

justinianlui 發表於 2012-3-25 18:03

平有平玩,貴有贵玩姐,因為我都係玩平野 一般size即係8呎x8呎定9x9定7x ...
szetojason 發表於 2012-3-25 17:57 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

8X8 , 9X9左右

MOVIE + 打機多啊~

szetojason 發表於 2012-3-25 18:12

回復 7# justinianlui

咁安记809+只sunfire十仔+中置先,再由前置,后置咁升上去仲好,因movie都係十仔同中置最重要,咁前,后咪用返d啦叭仔先law

justinianlui 發表於 2012-3-25 18:21

咁安记809+只sunfire十仔+中置先,再由前置,后置咁升上去仲好,因movie都係十仔同 ...
szetojason 發表於 2012-3-25 18:12 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

很好的一個建議,THX,但大約幾錢呀??

其實我衣家套HTP 500 質素點?

E,同埋我見佢駁果D係夾線,但我見人地果D喇叭線係插線

分别大@@?

szetojason 發表於 2012-3-25 18:32

809約8k,十仔要睇size,6-8k到,其實所有amp都可以唔用插,不過有d綫太粗就+插方便d,同埋十仔其實都仲有好多choice,出去睇下格下價先,咁你自己对於你set野有乜唔滿意先{:6_142:}
頁: [1] 2
查看完整版本: AMP+喇叭組合 一問?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。