wantai288 發表於 2012-3-10 10:04

有沒ching睇左桃姐呀?

好睇嗎?
我今日睇呀?{:6_178:}
其望中

原明 發表於 2012-3-10 11:55

看了,比預期中好,無瞓到。因自己不太喜歡劉生的戲…今次是被人帶入場…
套戲,好平談,不過又有思想空間,導演很會使用圖像,又用言語交代關係,人物眾多而不亂,故事散都有焦點,細膩不造作。都幾有共鳴。都無後悔入場。

wantai288 發表於 2012-3-10 18:11

我只係想同各位ching們講...一定要入場睇...內容我唔講...但葉德嫻拎女主角..實之名歸

player 發表於 2012-3-10 20:34

{:6_193:}{:6_239:}{:6_193:}

stm 發表於 2012-3-11 00:15

我今日睇左,成套戲其實係講桃姐在老人院的日子,葉德嫻做得好好,好多小動作呀,姿態都好似,應該落左唔少苦工。但套戲都幾平淡唔係會睇到你喊個隻,間中又會有啲啲笑料咁。
成套戲有好多人客串,令套戲生色不少,我印象最深係江美儀個場戲。
老實講睇到尾段我有啲悶悶地,講得衰啲其實都係等桃姐xxx。。。

反而我依家會諗自己老左之後唔知會點。。。

wantai288 發表於 2012-3-11 09:40

許鞍華導演,多謝你,為了我們香港人,你拍的電影都係想香港好,辛苦你,大家一定要睇呀,睇完一定可以拎到野走。
頁: [1]
查看完整版本: 有沒ching睇左桃姐呀?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。