hhkcom 發表於 2012-2-28 00:01

成半年無開過箱了....昨日終於再開Pioneer LX55

雖然唔係D什麼野新鮮事, 都想同大家分享下{:6_122:} .............過年前無貨, 在幾個月裹看來看去...OPPO93..SONY..菲仔9600...劍橋....等等. 最後都係等佢..........因為夠平{:6_138:}
開箱啦....{:6_182:}

當然要把條DIY大蛇為佢服務, 仲加埋兩兄弟, 嘩兩兄弟太肥{:6_209:} 差DD入唔到, 真係嚇得我以為又要買過{:6_192:} .

好啦入櫃, 之前舊的DVD, BD 機都要讓路, 因為太高身所以仔仔部DVD要等新櫃到先可以反回大家庭了{:6_191:} .啊仔"鵝"咗我成晚{:6_159:}

最後當然要玩盡佢D工能..真係估佢唔到{:6_238:} , 用IPAD來控制反應仲好過用原裝remote來控制, 個apps又靚, 又好用. 各位有Pioneer 既ching, 你地真係要試下真係好鬼好爽架{:6_193:} ..攪到我想連AMP都換埋Pioneer...{:6_190:}

初步看碟比起我2年前的BD(panansonic BDP60).....真係差好遠, 包圍感高了許多, 低頻厚實了..................至於顏色我試了只用一條HDMI -> AMP -> TV, 色彩比我以前的高了許多, 也清晰了{:6_238:} (可能之前部機太舊型号了) .
之後再分返開兩條HDMI出一聲一晝, 效果真係好明顯, 好有立體感, 以前睇唔到D黑位而家睇返晒,..............用兩條HDMI出真係比用一條來得好好多....

guly 發表於 2012-2-28 00:07

摩改完仲犀利呀!!

wishmulder 發表於 2012-2-28 00:30

ching,條hdmi線在那裏買,多少錢,我下星期過來香港想買線,因澳門沒太多選擇,thanks

cosworth01hk 發表於 2012-2-28 00:30

以外觀計, 55真係嬴晒{:6_193:}

R.C. 發表於 2012-2-28 00:31

恭喜!{:6_195:}

chacha1222 發表於 2012-2-28 00:52

果然識簡{:6_193:}

emuho888 發表於 2012-2-28 00:56

回復 6# chacha1222

你仲勁{:6_193:} 用魔改版{:6_181:}

chacha1222 發表於 2012-2-28 00:59

回復 7# emuho888

哈哈又比paul兄發現tim{:6_235:}

emuho888 發表於 2012-2-28 01:04

回復 8# chacha1222

我係你粉絲{:6_174:}

avlam 發表於 2012-2-28 01:07

以外觀計, 55真係嬴晒
cosworth01hk 發表於 2012-2-28 00:30 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄呢句好得喎 !{:6_138:}
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 成半年無開過箱了....昨日終於再開Pioneer LX55

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。