teddy 發表於 2012-2-25 12:18

v20有條痕抹唔甩,點算?

早兩日天氣潮濕,電視屏幕濕咗水,我用d幹紙巾去抹,抹完后發現黑色屏幕上留低一條透白既痕線抹唔甩,打去cs度問話可能屏幕個保護膜甩咗,家陣睇電視正常,但係一熄機就好易見到條橫紋,好似被劃花咁,真係肉都赤{:6_191:} ,請問各位ching有冇相同既experience?可以點補救?抹就一定唔甩。{:6_192:}

tsuiyuen 發表於 2012-2-25 12:27

plasma唔好求其搵乾布,紙巾抺呀~~~

搵返D專用布或者鏡頭布抺

teddy 發表於 2012-2-25 12:31

回復 2# tsuiyuen

而家乜布都補唔番,因為條痕已經抹唔甩{:6_191:}

tsuiyuen 發表於 2012-2-25 12:32

唔好再抺啦...
以前我媽媽都係咁...抺花哂....無得攪

過左保未呀?

tsuiyuen 發表於 2012-2-25 12:33

不過開左機..睇緊電視唔覺眼的...
係熄左電視...有d光打落去先顯眼

teddy 發表於 2012-2-25 12:34

回復 4# tsuiyuen

cs話呢類唔算保範圍,因為唔影响播放,只係外觀問題{:6_199:} {:6_186:}

teddy 發表於 2012-2-25 12:35

回復 5# tsuiyuen

係呀,不過因為v20個屏比一般既黑,所以幾覺眼下

joelcan 發表於 2012-2-25 12:49

回復tsuiyuen

係呀,不過因為v20個屏比一般既黑,所以幾覺眼下
teddy 發表於 2012-2-25 12:35 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

乜買機果陣無送條3M纖維布畀你抹機咩?我買V10果陣有{:6_142:}

edlsang 發表於 2012-2-25 13:40

抹電視最好用 3M 布 !

fuman0123 發表於 2012-2-25 13:44

我只能說...深表同情...{:6_147:}
頁: [1] 2
查看完整版本: v20有條痕抹唔甩,點算?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。