johnnykut 發表於 2012-2-25 02:28

大家好,,打個招呼,問少少問題~~

上左黎呢度冇耐,,
見呢個區有超過8成post都係改電(因為我真係由頭快睇一次),,
就諗返起岩岩搬新屋時,部電視既畫面好似靚左咁,初時以為心理作用,,上左呢度先知係咩一回事,,
以前我玩過手下提耳擴,知道信號線既重要性,原來電線都有咁多學問,,真係好似真係好好玩咁~~~

開始想落手幫部電視換條好少少既電線,問下師兄們少少初級問題~~
見好多師兄都係用紅色既mk13a 插頭,,知多左係醫院grade,但係比起唔係醫院grade既分局會o係邊度呢???
見古河牆蘇呢d過千呢d,暫時我都唔捨得買住啦~~
搵d入門級野玩住先{:6_195:}

avlam 發表於 2012-2-25 02:52

如果大家都係普通銅料分別應該唔大,但如果係鍍左層特別物料嘅就會對聲問畫有反應,至於好與壞都關乎到產品品質同個人喜好,所以睇你自己想點啦!

johnnykut 發表於 2012-2-25 03:41

回復 2# avlam

師兄係唔係講緊鍍銠,鈀呢d金屬??
玩耳機o個陣有聽過"銠",黎左呢度先知有"鈀",,
過千o個d我短期都唔會玩住,,
見mk紅插幾十蚊買黎玩下都無妨先至想問下點解咁多師兄都買呢款用,,
如果真係咁正既話我訂十隻都唔會太肉赤~~但係我搵左好耐都睇唔到有人講呢隻野好o係邊..
線o個d我都係玩住幾十蚊/尺 o個d先,,睇post都見唔少

多謝回覆~{:6_195:}

avlam 發表於 2012-2-25 09:13

回復avlam

過千o個d我短 ...
johnnykut 發表於 2012-2-25 03:41 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

有牌子嘅英式頭 mk 比較化算嘛!

KING 發表於 2012-2-25 10:39

回復avlam

過千o個d我短 ...
johnnykut 發表於 2012-2-25 03:41 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

單換個英式MK紅插,對於畫面改變不大,仲要有線材黎輔助先有料到,
醫阮級同普通插分別在於用料,醫院級物料比較堅固耐用跌落地都冇咁易"爆"
耐熱程度好冇咁易"溶",鑼絲接線位硬淨,冇咁易扭撻!

depeche_lam 發表於 2012-2-25 13:20

入門級紅色MK頭最低玩..又唔內赤..我都入咗二十隻放咗成半年

avlam 發表於 2012-2-25 13:24

入門級紅色MK頭最低玩..又唔內赤..我都入咗二十隻放咗成半年
depeche_lam 發表於 2012-2-25 13:20 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

唸住升值哩 !{:6_175:}

depeche_lam 發表於 2012-2-25 13:26

唸住升值哩 !
avlam 發表於 2012-2-25 13:24 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

攞返黎等炒{:6_212:}

domstudio 發表於 2012-2-25 13:39

大家好,,打個招呼,問少少問題~~

MK 頭上網訂十隻以上抵啲,仲有隻白色的仲化算,不過英色好似全部差不多,轉美式好玩好多

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

johnnykut 發表於 2012-2-25 21:20

上rs睇返資料,見紅頭同型號既白色都應該係同一物料,,,可能師兄們覺得紅色靚d??
再睇返rs有出橡膠殼,應該會再襟跌d,,,但係有冇師兄知道橡膠殼呢隻既"灰士夾"係唔係鍍銀??
頁: [1] 2
查看完整版本: 大家好,,打個招呼,問少少問題~~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。