kenson2 發表於 2012-2-24 17:26

新手Pre-out 一問

各CHING,

小弟新手, 想問下如果部AMP有Pre-out係唔係即係可以當作前級之用?
如果一部av amp有pre-out, 有多部後級來聽歌會唔會都有合併or其他ch2 amp既效果?
定係要好似ching所講咁, 影音分家先得呢?

edlsang 發表於 2012-2-24 17:43

最理想當然影音分家啦 !

avlam 發表於 2012-2-24 17:48

高要求先分囉!

kenson2 發表於 2012-2-24 17:52

{:6_141:} 最理想當然影音分家啦 !
edlsang 發表於 2012-2-24 17:43 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

咁係唔係預期av amp加後級, 不如唔加而另外用一部int.amp?

avlam 發表於 2012-2-24 18:10

咁係唔係預期av amp加後級, 不如唔加而另外用一部int.amp?
kenson2 發表於 2012-2-24 17:52 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

都可以嫁!

edlsang 發表於 2012-2-24 18:18

Av amp + 後級後由於部 AV Amp 只作解碼 ,期餘喇叭比後級推 ,因此音效會變得強而有力!無論在AV / 2 ch 都會聽得更細緻 。
但並不表示用上述合併組合就會好過 Int Amp. , 因普遍Int Amp 亦會比起用AV Amp 推 2ch 來得更適合。所以 ching選擇時 先要取決自己較想改善 AV / HIFI 哪方面。從而入手 。
這是小弟小小見解 !{:6_122:}

nicknick 發表於 2012-2-24 22:20

kenson2 發表於 2012-2-24 17:52 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

都要睇乜野級數av amp同後級,與乜野級數2ch合拼機比較,仲有係器材喇叭set成點;點可以咁攏統一概而論呢?

如果你問剛上過我家作客的師兄們,如果唔講用左乜器材浄聽聲,會唔會估係av amp播緊CD?

Gorgeous 發表於 2012-2-25 00:14

chuwing 發表於 2012-2-25 00:21

回復 7# nicknick

Ching......你套AV聽歌實得啦!部95有冇改?{:6_237:}

avlam 發表於 2012-2-25 00:23

如果要聽埋歌但預算唔多而又想一雞兩味嘅就買部好啲嘅 int amp 啦 !
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 新手Pre-out 一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。