ropresident 發表於 2012-2-22 20:41

香港還未有售之電源線 Neotech NEP-3160 教學

呢條Neotech nep-3160於香港並未售, 台灣獨有的, 並且唔會出國.
NEP-3160用上Neotech 最新既 7N Super UPOCC製造 ,並使用上6.0MMsq/9AWG 之粗既單支銅料.
可以話係市面上最強既DIY電源線, 先比大家睇下佢既結構吧

**** Hidden Message *****

煲左超過300個鐘, 總括黎講好正, 有高低頻既伸廷, 好強既力感, 好似換左前後級咁既轉變, D電回得好快, 闊度同深度都好正.
尤其比起上代既線, 明顯無咁BOOM, 控制力好左好好好多, 而且音樂感好強, 上代既感情會相對弱.
呢條線總長2M, 加埋WATTGATE插 TOTAL都係$2000到, 要同$4000既線PK, 都唔成問題.

小弟diy左線6年, 呢條可以話係咁多之中最岩心水的, 最緊要價錢夠平, 值得買多幾條~~~

多謝大家支持{:6_193:}

13/5/2013 後記

近呢半年黎多玩左唔同既線同插, 發覺用於十仔既wattagte係唔多理想, 於是就試過用Oyaide 004同Neotech原廠鍍金頭.
為左有最真實既感覺, 小弟於不同時間, 不同日子, 搵埋屋企人幫耳之下作AB TEST.

結果wattgate 5266i+320i大敗, 不過都好正常, 事關一套wattgate只係$300, 而oyaide同neotech分別都要$700同$1100.
但係比多$400出黎upgrade對頭, 係真係值得.

最主要係講緊超低頻潛唔潛到落去, 潛到之後既量感足唔足夠, 夠又會唔會boom又無層次.
而呢個分別真係非常明顯, 同換左十仔既分別係差唔多.
希望大家都可以注意注意

joelcan 發表於 2012-2-22 20:50

回復 1# ropresident

見ching原來係玩線高手,可惜見面果日要返工,無得吹水學下野tim{:6_194:}

plnl88 發表於 2012-2-22 20:52

呢條Neotech nep-3160於香港並未售, 台灣獨有的, 並且唔會出國.
NEP-3160用上Neotech 最新既 7N Super UPOC ...
ropresident 發表於 2012-2-22 20:41 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
睇下。

2679 發表於 2012-2-22 20:56

香港還未有售之電源線 Neotech NEP-3160 教學

咁勁

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

circleli 發表於 2012-2-22 20:56

NEP-3160用上Neotech 最新既 7N Super UPOC ...
ropresident 發表於 2012-2-22 20:41 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

好奇一看 {:6_128:}

sunny388 發表於 2012-2-22 20:57

等你報告!{:6_128:}

ckw3031 發表於 2012-2-22 21:00

香港有喎....

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=104826&page=1&extra=#pid1610464

circleli 發表於 2012-2-22 21:01

即係有興趣都買唔到 {:6_146:}

ricoy288 發表於 2012-2-22 21:05

let me see see sin.

galleryng 發表於 2012-2-22 21:05

Let me see see, how much?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 香港還未有售之電源線 Neotech NEP-3160 教學

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。