amb_cpl 發表於 2012-2-14 16:49

德律風根 47" LCD 3D IDTV T47C3DY1FHD

上星期係 DSC 買左部 TELEFUNKEN 47" LCD 3D IDTV, 75XX 分 24個月, 不過冇眼鏡送 (之後去左百老匯戲院買左),個SALES 話係 LG PANEL喎...琴日部机黎左, 實際上個質素可以接受, 睇高清時,如果開左除雜訊功能, 边位會有D震同個樣會模糊D, 另外部机 (標準時) 偏藍, 可以自己較正...

2D轉3D可調教角度 / 強弱 (0-31) 同埋左右眼視覺, 我將佢較到 25時, 少女時代(DVD) 都好立体, 但3D BLU RAY 同 錄影功能未試... 被動式係冇咁 SHARP, 但結果係唔頭暈, 我同老婆睇左成個鐘都冇事...

可惜呢部机只 SUPPORT HDMI 1.3B, 不過某D網話 1.3B 都可以出 3D, 唔知係唔係真... 另外真係要預番D位, 我打直左個廳 (即係用盡客飯廳大概12尺), 47吋都真係大左D, 因為唔係幼边, 成個窗遮左3分一...

可能用開 VIA PIONEER 5.1 AMP 出聲 (因為之前部 LG 32吋唔係 IDTV, 所以用机頂盒 VIA AMP TO TV), 家陣電視直出D聲唔係好接受到...

總括黎講, 性價比OK...

佢有部 LED, 不過個成像唔係好得, D色好怪, 同埋個反應頗慢, 加上貴 LCD 2千幾蚊, 係慳電D (160W VS 220W), 但都係揀 lcd 算啦...

babuwa 發表於 2012-2-14 18:55

Thanks Ching report!!{:6_182:} {:6_182:}

廿幾年前我屋企都係用德律風根TV{:6_138:}{:6_138:}

circleli 發表於 2012-2-14 19:14

7千幾有3D功能~抵玩 {:6_195:}

avlam 發表於 2012-2-14 20:02

呢隻老牌子嚟 !!!{:6_193:}

edlsang 發表於 2012-2-14 20:46

今日去華仁百掛問吓 LG LW4500 47 都係 *%))

jeremymak 發表於 2012-2-14 20:55

今日去華仁百掛問吓 LG LW4500 47 都係 *%))
edlsang 發表於 2012-2-14 20:46 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

3D嗎??
行??

ayumi678 發表於 2012-2-14 21:01

我公司有部DISPLAY TV都係用呢隻牌字電視

Gorgeous 發表於 2012-2-14 21:11

呢隻老牌子嚟 !!!
avlam 發表於 2012-2-14 20:02 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

但依家既產品同以前既完全冇關係

sunny 發表於 2012-2-14 21:26

12呎睇47吋買細左、起碼60吋

kmissp 發表於 2012-2-14 22:02

THANK YOU
遲D可能藍寶都有LCD TV
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 德律風根 47" LCD 3D IDTV T47C3DY1FHD

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。