moliuguy 發表於 2012-1-27 16:48

v471 夾 5.1 喇叭組合

你好, 我係超級新手... 爬完文後, amp打算平平地入v471
5.1喇叭方面, 各c-hing都話配mirage好, 不過好似唔平
見有蛇上面有套mordaunt-short carnival 5.1賣$3k頭, 有d吸引
請問呢套carnival夾v471 ok嗎?
我60%music, 40%movie
thanks!!

moliuguy 發表於 2012-2-3 11:14

已買v471+carnival 5.1
睇movie好ok, 但聽歌普通, 可能因為前置唔夠大隻
第日有錢再upgrade佢

sclendan 發表於 2012-2-3 14:13

回復 2# moliuguy

{:6_195:} 恭喜師兄! 其實之前睇過師兄個post都想覆, 但小弟不才, 找不到什麼是mordaunt-short carnival 5.1.... {:6_136:}
喇叭唔夠大真係聽歌無辦法喇, 我之前用衛星喇叭都遇過呢個情況, 唯有玩住先啦. {:6_142:}

sclendan 發表於 2012-2-3 14:16

回復 1# moliuguy

http://www.post76.com/discuss/forumdisplay.php?fid=34 <---師兄快d做野, 等我地加上你分, 煲下佢....{:6_193:}

moliuguy 發表於 2012-2-3 14:22

回復 4# sclendan

小弟全部cheap野, 點可以獻醜....

sclendan 發表於 2012-2-3 16:43

回復 5# moliuguy

器材無分平貴, 最緊要係有無心玩姐, 有心玩就玩得開心, 大家分享一下, 果度唔係俾人"晒架生"既.... {:6_142:}

lavonn 發表於 2012-2-7 18:06

我都用緊471 配Scandyna Minipod x Mircopod 聽戲唔錯。
不過聽歌真係唔係soso , 可能係對喇叭問題...{:1_332:}
頁: [1]
查看完整版本: v471 夾 5.1 喇叭組合

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。