thomas43213 發表於 2012-1-27 01:26

會唔會佢地自己換機,然後攞出嚟當新貨賣俾你呢,但係冇理由做到咁衰架!

lamleung 發表於 2012-1-27 12:07

lamdog 發表於 2012-1-27 19:45

相信呢個可能性極微,有邊間鋪會個客未俾錢先check机架,尤其係呢D咁既『老字號』tim。 ...
582 發表於 2012-1-24 13:20 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

咁又未必,我自己部806早兩年係原x買都係check左機先比錢,一月頭陪朋友去二奶買609,都係check左機先比錢!

582 發表於 2012-1-28 16:42

咁又未必,我自己部806早兩年係原x買都係check左機先比錢,一月頭陪朋友去二奶買609,都係check左機先比錢! ...
lamdog 發表於 2012-1-27 19:45 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

咁你都係確定買佢先會開箱俾你check机,check過冇問题就要俾錢,咁係正常口既交易,你下次試下check完机而部机係冇問题之後你又話唔買,睇下有乜嘢後果,,開咗箱又話唔要部机点賣呀,唔通當二手机呀,甲硬賣又試好似呢位ching咁估下部机有冇問题咩。所以個箱開過必定有問題既,問題係乜真係賣嗰個至知咯。

9spl 發表於 2012-1-28 18:27

今次真係"超級無敵開口中"部9600卒之有問題喇,有日睇緊碟時突然聽到"Dee"一聲,之後佢就含住我隻碟唔放,用晒所有方法都冇計,熄機開機之後就連畫面都出事,有相參考.

送到維收中心後,再致電聯絡x經理,投訴點解部機可以唔夠一個月就壞......(下删過千字),後來x經理決定換部新機比我,須然係投訴,但小弟和x經理都是以禮相待,談話過程絕對合理及愉快.

好喇,星期六早上,緊張的時刻到喇,又一部全新嘅9600放在眼前,今次摔乾淨對眼睇清楚,盒上依然只有一層膠紙“痴“住,開盒後都仲係見到機內有一條HDMI線附送,算吧!唔再追問(真相已在心中),跟手試機後冇事跟住走人.

總結今次事件,係"華x影音"偷線定還是"華x影音"將有問題貨品入盒再賣? 定還是其實我黑仔部機唔夠一個月就壞?需然沒有答案,但小弟其實只想向大家分享一件真人真事,作為各位師兄日後買機時一個小小心得,在此小弟想多謝x經理的幫忙及協助,我返而覺得Philips客戶服務中心及維修部的服務都十分快節及有禮,事情只須兩日便能解決,抵讚.

最後祝各位Philips的器材,龍馬精神,身體健康.謝謝

galleryng 發表於 2012-1-28 18:39

今次真係"超級無敵開口中"部9600卒之有問題喇,有日睇緊碟時突然聽到"Dee"一聲,之後佢就含住我隻碟唔放,用晒 ...
9spl 發表於 2012-1-28 18:27 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

一天都光曬喇{:6_184:} ,但飛仔嘅QC真係{:6_199:}

yuppi 發表於 2012-1-28 18:42

回復 85# 9spl

早D有事好過遲D先有事, 吾係仲有排煩...{:6_192:}

9spl 發表於 2012-1-28 18:43

一天都光曬喇 ,但飛仔嘅QC真係
galleryng 發表於 2012-1-28 18:39 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

希望真係一天都光曬啦{:6_192:}

elmo 發表於 2012-1-28 20:28

恭喜ching守得雲開,開開心心過年!{:6_195:}

depeche_lam 發表於 2012-1-28 20:57

我之前都講過菲記啲客户服務係一流..旦可色QC就唔得呢
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12
查看完整版本: 懷疑"華x影音"偷機内配件呃人(之下集大結局於P.9)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。