jeremymak 發表於 2012-1-18 11:08

其實咁樣

klipsch聽歌mama
而ma bronze , silver高音又突

係佢呢2個brand之下,我個人介紹下gold gx100
應該合佢個brand, 但budget就唔知啦

睇spec , gx100不難推

jeremymak 發表於 2012-1-18 11:09

講番我聽完又不認為gx100高音突

avlam 發表於 2012-1-18 11:15

講番我聽完又不認為gx100高音突
jeremymak 發表於 2012-1-18 11:09 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

佢用咩機比你聽先?{:6_175:}

jeremymak 發表於 2012-1-18 12:03

回復 13# avlam

忘記了

但gx50就突好多了

avlam 發表於 2012-1-18 12:55

回復avlam

忘記了

但gx50就突好多了
jeremymak 發表於 2012-1-18 12:03 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

斷估佢都唔會比部 av amp 你試啦 !{:6_146:}

mchim3010 發表於 2012-1-18 12:58

回復 13# avlam
我自己就馬仔+金仔+GS 10,買金仔之前都有擔心,但喺屋企開機後擔心一掃而空~MA的高音有黃金高音之名,GS的高音已相當靚,與升和代理的法國喇叭(三-四萬元級數的書架)比較,亦足以看齊

jeremymak 發表於 2012-1-18 13:38

回復 16# mchim3010

講真估五到部gx100咁既聲

jeremymak 發表於 2012-1-18 13:40

回復 15# avlam

你啱

不過,講真又幾可比av amp你初試呀

我成日混吉{:1_332:}

mchim3010 發表於 2012-1-18 15:18

回復 17# jeremymak

Monitor Audio 的喇叭性價比高,實而不華~GX的高音隨時靚過GS,因佢用左鋁帶高音~題外話,自覺依度的MA用家比較內歛

jeremymak 發表於 2012-1-18 15:22

多人用elac, kef 嘛
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: klipsch or Monitor Audio LCR Speaker

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。