cyocyo 發表於 2012-1-14 03:31

AMP的疑惑~新手求教各位師兄前輩

小弟的影音區域約72呎,裝修後準備用KEF T﹣SERIES 205(因主人嚴打任何厚度超過4吋或外型實而不華既SPEAKER{:4_68:} ),現內心15 16 於幾部入門AMP之間,ONKYO 609 VS PIONEER 921 VS YAMAHA 671,A810,90﹪打機同睇戲用,本想YAMAHA系,但見有師兄指出SETING複雜之問題,又怕自己半桶水駕馭唔到{:4_58:} 請各高手撥冗指點,萬分感謝{:5_89:}

mcleo 發表於 2012-1-14 03:57

小弟的影音區域約72呎,裝修後準備用KEF T﹣SERIES 205(因主人嚴打任何厚度超過4吋或外型實而不華既SPEAKER{:4_68:} ),現內心15 16 於幾部入門AMP之間,ONKYO 609 VS PIONEER 921 VS YAMAHA 671,A810,90﹪打機同睇戲用,本想YAMAHA系,但見有師兄指出SETING複雜之問題,又怕自己半桶水駕馭唔到{:4_58:} 請各高手撥冗指點,萬分感謝{:5_89:}
師兄,我都係新手,最近亦埋首籌備自己的入門影院,KEF T205是5.1組合,若非打算日後打算加碼,應該不需用上像pioneer 921這類7.1聲道的Amp.

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

cyocyo 發表於 2012-1-14 04:03

回復 2# mcleo

{:6_208:} 因為我想保留日後表現良好獲得特赦潻置多對FRONT HEIGHT{:4_67:}

avlam 發表於 2012-1-14 09:50

回復mcleo

因為我想保留日後表現良好獲得特赦潻置多對FRONT HEIGHT ...
cyocyo 發表於 2012-1-14 04:03 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

如果想保留日後表現良好就唔係買入門機啦」{:6_188:}

nicknick 發表於 2012-1-14 10:32

如果喜歡YAMAHA就去馬啦,話就話SETING複雜過其他品牌,但肯看說明書,唔明在forum問吓咁多位師兄,從錯誤中學習也會學到好多野,冇話set唔好嘅!

Lester 發表於 2012-1-14 10:35

76 有Yamaha 專區有勁人考set 機應該吾洗怕

mcleo 發表於 2012-1-14 12:58

小弟受地方所限,有部pioneer521玩下都心足了>.<

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

cyocyo 發表於 2012-1-14 13:50

回復 4# avlam

因為我知道就算表現良好攞埋銀雞獎最多佢都係比我加多對FRONT HEIGHT,草民盤數長期被監視,而較高階的AMP我怕我著左龍袍又唔似太子,為求招呼朋友唔失禮,睇戲時有得嘆下

如果部AMP個外觀靚仔D相信主人之後都會善待我多D{:5_76:}

cyocyo 發表於 2012-1-14 13:53

如果喜歡YAMAHA就去馬啦,話就話SETING複雜過其他品牌,但肯看說明書,唔明在forum問吓咁多位師兄,從錯誤 ...
nicknick 發表於 2012-1-14 10:32 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

{:6_191:} 我就係怕我對低智能耳仔聽完都唔識發問,SET唔好浪費部機既機能

nicknick 發表於 2012-1-14 14:20

我就係怕我對低智能耳仔聽完都唔識發問,SET唔好浪費部機既機能 ...
cyocyo 發表於 2012-1-14 13:53 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我地每個人一開始都係新手都係唔識架啦,一定要買部機番黎摸摸下至學到架,去馬啦!{:6_222:}
頁: [1] 2
查看完整版本: AMP的疑惑~新手求教各位師兄前輩

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。