chanherry 發表於 2012-1-10 09:12

onkyo 609.....真真敗家…

本來決定左入部安橋609暫時項住先…過埋年先換過部amp…點知D購買慾黎料…D9唔搭6既東東都~~
因為諗住橫掂都係暫用…咪有咁平要咁平囉…點知番到黎…得啖笑…
結果都係要番成X照原定計劃...
.暫時未能認真試清佢…因D喇叭要再決定過哂D位置

不過暫時D成感覺ok,原來公價賣成5K架喎…但係都仲係無preout/ampin...
未知如要出A+B,會cut走邊個聲道

yuppi 發表於 2012-1-10 10:37

全新 609 賣四千頭, 呢部二手賣 $3500....

ff1880 發表於 2012-1-10 11:34

師兄, 有時間抺一抺佢

chanherry 發表於 2012-1-10 12:20

全新 609 賣四千頭, 呢部二手賣 $3500....
yuppi 發表於 2012-1-10 10:37 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

{:6_199:} 下?!係咩…我前一帖覆我D師兄個個叫我去馬喎…小弟十幾年無幫襯過安記喇…這些年…都係天虹&鮮風…
實在唔知價真係…亦無留意這level…但一番屋企睇睇…比起十幾年前我初入這苦海,D機流左好多囉!當年…最入門既1602,1802
就算sony既QS,平價但都交足貨丫…而家又無左東又cut左西…郁D又話係value-add function,要買補品先用到{:6_154:}
其實我計計下…出番3311,3312都係補個double,{:6_159:} 不過唔緊要…是關今次係搵部暫用姐…咪當試新口味囉

chanherry 發表於 2012-1-10 12:25

回復 3# ff1880

我一睇都嚇一嚇{:6_154:} 但其實這是在影相部機既鏡頭上既filter既塵黎架…話係二首但係部機只用黎做釘帽
唔緊要啦…都要抹下既{:6_143:}

louis001 發表於 2012-1-10 23:41

回復 5# chanherry

恭喜師兄有新玩具玩{:6_195:} {:6_196:}

chanchung23 發表於 2012-1-10 23:51

平d 冇問題就ok la, dont think so much

chanherry 發表於 2012-1-11 08:43

有發現…原來每條聲道既每節EQ都可獨立setup{:6_142:}仲要係兩隻十仔都可唔同setting...
鮮風我玩到75都仲未可以咁玩…85都無…所謂amp出兩隻十仔都廢既…無得續個tune,我點條一出十既低音線都仲得丫!
好感度+1

chanherry 發表於 2012-1-12 23:23

oh my god,i've reporting wrong of EQ setting of NR609,
there haven't seperate EQ tuning to subwoofer1 & subwoofer2,{:6_140:}
disappointing...by the way thats really a fine of pricing/performance ratio
product,oversight of the market,i can't find out others can beat it!(even DENON)

ronan 發表於 2012-1-12 23:28

下?!係咩…我前一帖覆我D師兄個個叫我去馬喎…小弟十幾年無幫襯過安記喇…這些年…都係天 ...
chanherry 發表於 2012-1-10 12:20 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我以前用denon 1604, 依家用onkyo sr707 ,果種埋身肉傅感真係唔及denon 1604
頁: [1] 2
查看完整版本: onkyo 609.....真真敗家…

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。