tlfan 發表於 2012-1-3 16:28

想請敎一下KEF KHT3005SE + Denon AVR-1912BK Amp 配乜嘢線好?

各位師兄/姐:
小弟訂咗KEF KHT3005SE Home Theatre + Denon AVR-1912BK Amp, 想請敎一下各位師兄/姐應該用邊隻喇叭線比較平靚正呢?
望指敎,謝謝!

ykluk 發表於 2012-1-3 18:33

個人建議ching你先玩吓你套av先, 套嘢都要run返百幾二百粒鐘先開始慢慢run-in, 再聽吓睇吓你想有咩改善先去諗!! 買機梗係聽住佢改變先開心架嘛!! {:6_142:}
況且其實無話用咩機就一定要配咩線, 玩av首要其實係環境, 搞掂咗套av之後放啲相上嚟睇吓, 呢度好多大師兄可以比到意見你關於擺位架!! 一套擺位好既萬元級av, 絕對有可能好聲過一套擺位差既百萬級av架!! {:6_182:}

tlfan 發表於 2012-1-5 00:08

回復 2# ykluk

感謝ykluk師兄嘅意見,我會試吓買Belden8471嘅線睇吓效果如何先,攪掂之後會同大家分享吓。

ykluk 發表於 2012-1-5 00:19

回復ykluk

感謝ykluk師兄嘅意見,我會試吓買Belden8471嘅線睇吓效果如何先,攪掂之後會同大家分享 ...
tlfan 發表於 2012-1-5 00:08 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

8471都ok喎, 平平地c/p值高玩住先, 搞掂影埋相上嚟分享吓!! {:6_182:}

siulun1409 發表於 2012-1-20 00:56

想問下師兄覺得3005SE個低音覺得如何,因我正考量買這兩個組合。
另外可否PM我5.1+AVM買左幾多錢。謝謝

tlfan 發表於 2012-1-20 11:49

想問下師兄覺得3005SE個低音覺得如何,因我正考量買這兩個組合。
另外可否PM我5.1+AVM買左幾多錢。謝謝 ...
siulun1409 發表於 2012-1-20 00:56 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Hello siulun1409 師兄,
好高興有位同道中人,之不過我套嘢要聽朝先到,所以未知效果如何,等我對新仔耳試完後話您知.
價錢係:
KEF (Home Theater) KHT 3005SE: $11040.00 (Black)
Denon amplifier: AVR-1912BK DENON AV Amplifier (HDMI 1.4) black: $4500.00

tlfan 發表於 2012-2-15 22:21

剛於農曆年裝好咗啦,其實音質ok, 我都頗滿意。但最衰就係其後去咗朋友屋企拜年嗰陣試咗Bose V35發覺佢仲正(Size細,慳位,音色更好),所以想呢段時間嗰心好亂,成日想換機,但Bose又好貴,要成三萬几蚊。

到咗今日終於把心一橫,決定放咗佢,所以有興趣可以PM我約時間試音(元朗Yoho Town)市價八折,放心,絕對九成九新。

1) KEF KHT3005SE Home Theatre System (Black)
2) KEF 後置喇叭支架一對
2) Denon AVR-1912BK AV Amplifier (HDMI 1.4) black

P.S.: 希望版主唔好刪咗我,因為我係新仔,所以無權在二手買賣區放售,唔好意思。

laungayee 發表於 2012-2-19 23:33

剛於農曆年裝好咗啦,其實音質ok, 我都頗滿意。但最衰就係其後去咗朋友屋企拜年嗰陣試咗Bose V35發覺佢仲正 ...
tlfan 發表於 2012-2-15 22:21 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

hi ching, 我有興趣喎,可唔可以pm我呢?

tlfan 發表於 2012-2-19 23:36

想請敎一下KEF KHT3005SE + Denon AVR-1912BK Amp 配乜嘢線好?

Hi,你的電郵是什麼,我們用電郵溝通吧。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

laungayee 發表於 2012-2-19 23:38

Hi,你的電郵是什麼,我們用電郵溝通吧。

- 發送自我的 iPhone
tlfan 發表於 2012-2-19 23:36 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

laungayee@yahoo.com.hk
頁: [1] 2
查看完整版本: 想請敎一下KEF KHT3005SE + Denon AVR-1912BK Amp 配乜嘢線好?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。