設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: terryc

窮新手入門~「填海都不如」的日藉影音組合(Updated P.41)

星級玩家

有源喇叭要有一流嘅器材配合, 正如你所講, 有錢先玩得.
MSZ 發表於 2011-12-19 19:10

唔怕, 你老哥嗰套咪一流嘅器材囉 , 不過小弟都唔弱, 排行第九, 名叫九流 多多指教

星級玩家

大師兄,D線材都要求都高 真係凡人無法駕禦的有源喇叭 ...
terryc 發表於 2011-12-19 22:19

都唔係嘅, 大大師兄, 我D線材 全都都係 diy, 唔係貴野, 因小弟有套格言 有限資源, 無限創意 好唔好全部都係交代比自己同另一半 lover, 因佢都鐘意睇戲

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

唔怕, 你老哥嗰套咪一流嘅器材囉 , 不過小弟都唔弱, 排行第九, 名叫九流 多多指教 ...
av2005 發表於 2011-12-20 08:18

五哥你真係識講笑...你有邊件器材係平得過我果套西裝?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

MSZ 發表於 2011-12-20 09:03

我日後都必定多一點向大師兄同5哥偷師先得!兩位玩山葉有的經驗比小弟豐富太多了!
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

星級玩家

MSZ 發表於 2011-12-20 09:03

大師兄 太謙虛肋, 小弟套西装 亦唔係乜野貴野, 只不過自己樂在其中啫 , 相信師兄你亦一樣

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

大師兄 太謙虛肋, 小弟套西装 亦唔係乜野貴野, 只不過自己樂在其中啫 , 相信 ...
av2005 發表於 2011-12-20 09:59

自己happy就乜都夠啦
但其實我估計,應該有好多網友會覺得我好「怪」,甚致有超低能、勁攪笑的感覺!
用咁多時間去日本yahoo,買D未聽過、無得試就要比錢的老爺喇叭
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

星級玩家

自己happy就乜都夠啦
但其實我估計,應該有好多網友會覺得我好「怪」,甚致有超低能、勁攪笑的 ...
terryc 發表於 2011-12-20 18:38

都唔係嘅 , 每個人由細到大都可能或多或少有D夢想 , 心願, 你正正等左十年 , 先至可以完成心願 , 正所謂, 千金難買心頭好 , 當中份喜悅 , 就只有自己先知道 , 姑忽論人大左 , 見識多左 , 有可能口味變左 , 當擁有後, 感覺不是十全十美 , 當然, perfect就最 , 但回想 , 買個嗰過程 , 嗰份喜悅同終於擁有 , 真係 , 其實, 小弟同大大一樣, 由onkyo轉會到pionner, 當時真係覺得有牌唔洗換住 , 點知 , 凸然之間, 有部從小認識嘅天價高當品牌 , 有ching割愛 , 而自己能力又可以應付之下 , 便毅然由西環接佢走 , 真係開心到呢....   唔怕話你知, 買左後, 有朋友同我講過, 又無HDMI, 是否值得買 , 當中, 值得與否, 不是外人能道 , 因為除左硬件(部機), 仲有軟件(心情) , 所以, 理得佢

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
terryc + 10 thx~

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

「X」比小弟的感覺有最後、終結的意思,所以小弟窮盡畢生奶力下,終於比我追求到NS-1000X~
  而NS-1000M已輕輕的走了,到了一個比我更有能力、更有空間的師兄家,繼續唱下去!希望他日能再聽到它的歌聲就好了

http://audio-heritage.jp/YAMAHA/speaker/ns-1000x.html
  100X與1000X兩兄弟終於團眾了~

我相信自己已把「夢」追到了,現在唔敢再發夢,因為夢係會令人

評分

參與人數 3威望 +30 收起 理由
fuman0123 + 10 更上一層樓
avlam + 10
siukit_siuhan + 10 好新淨~!!

查看全部評分

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

Terry哥公起公起

一如以往喺日本寄過嚟?

星級玩家

師兄, 好新淨的X, 呢鋪你真是抵入呢~!! 哈哈~!!
連我這個山葉新手也要比個讚~!!