設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[外版] (實物圖-韓版系列) <不能說的秘密> 獨家紙套+幻變封面

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

首先, 我知道BELLY兄已經POST過, 但自己真係太LIKE呢套戲, 所以麻煩朋友一收到就即刻俾我, 跟住就出多次呢個POST,
請大家見諒.

講小小鍾意呢套戲既原因先.

先講人物 -

周杰倫:
當年聽周董既歌由第2隻碟開始聽就上癮, 跟住搵返第1隻碟黎聽, 然後每年出碟都必買, 去到依家就... 哈.
佢所作既曲的確好正, 加埋方文山既詞簡直係絕配, 可以話同星爺加達哥一樣既組合, 成功就係需要搵到呢D配對至得.
呢套戲都係圍繞佢自己所熟識既音樂為主題, 加上幾特別既故事, 令到整套戲出黎既效果變得好好睇.

桂綸鎂:
由我第一套睇佢做既戲"藍色大門"開始, 一睇佢就肯定實會成為一流既演員, 估唔到就係成真.
佢有一特別既感覺, 男仔頭得黎唔會有一味靠靚既包袱, 亦因為咁可以作不同角色既演出, 當然佢都不失為一個有性格既女仔, 加上睇佢拍既戲真係好易著迷.

再講多小小添.
呢套戲我記得當年好多人話 "下, 周杰倫做男主角, 咁唔睇啦", 同埋 "下, 搞咩呀, 鬼片黎架, 都唔知佢想點"
1) 每個人都有不同理由而去睇電影, 但如果佢係一套好戲既話, 即使主角中有你唔鍾意既人有份做都好, 不妨睇下,
    無謂到假以時日後先至去睇, 雖然係無問題, 但電影橋段好反映當時點解會有咁多話讚好既原因.
2) 電影故事就同人生一樣, 呢一刻所睇到可能係鬼片橋段, 但回顧返前因同後果, 其實佢真係鬼片?!?!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

好啦, 講多左D, 係時候睇圖.

因為BELLY兄開左幻變, 咁我只開隻全紙套就算啦.

先睇下內容.

MENU

就咁寫TRADITIONAL, 即係有無中字呢?
ANSWER IS --

跟住去返個包裝先

幻變同全紙套平排放

隻碟用50G, 對某部份人黎講可能係吸引之處

BLU COLLECTION LIMITED EDITON LOGO

開盒
呢隻玩好似書套咁半邊, 幾得意

再睇返入面
我都係第一次見咁玩法

明白嗎? 原來佢有兩張雙封面既面紙, 幾過癮

跟住就碟面

再黎係內容

原來四方形嗰張係貼紙, 型呀
(P.S. COMPARE返當年隻港版, 唉)

原來盒內都有圖

書仔...
我覺得佢地真係好用心去做, 每一頁, 圖同埋字都好有心思

最後小小短評.
整盒拎上手都好輕身, 無預期會重重地.
盒圖印刷上一般, 但以7-8年既作品黎講, 都總算有種舊既特色
畫汁方面因為太耐無睇, 我都唔記得港版係咪同樣咁靚, 但好肯定既係一定靚多DVD, 當年隻DVD微粒都幾勁.

介紹係咁多, 希望大家釺同欣賞LA.

評分

參與人數 6威望 +100 金錢 +100 收起 理由
jjww7788 + 10 + 10 精彩報告
unclechui + 10 + 10 精彩報告
DVD迷 + 10 + 10 太精彩了,一定要加你分先得
SonSon + 50 + 50
bellyjerry + 10 + 10 精彩報告
jc2ssych + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

黃金玩家

戲院 我都睇咗三次 好好睇 本人是周杰倫 fans

黃金玩家

平均每隻幾銀

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

mftso 發表於 2015-10-8 00:34
平均每隻幾銀

2百中左右...

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

支持!呢套戲我都勁like!

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Hon兄,個報告實在太精采了,

鉑金玩家

你本書隻角又係摺咗同我一樣,睇嚟係專登喎,我仲以為係入盒入得唔好添

1萬

鑽石玩家

bellyjerry 發表於 2015-10-8 07:19
Hon兄,個報告實在太精采了,

你嗰個都好精彩呀...

1萬

鑽石玩家

Billyjean 發表於 2015-10-8 08:46
你本書隻角又係摺咗同我一樣,睇嚟係專登喎,我仲以為係入盒入得唔好添  ...

我初頭都以為自己唔小心整摺左, 但望真D佢條紋係特登整出黎既, 嚇得我...HAHA

1萬

鑽石玩家

lkljason 發表於 2015-10-8 01:12
支持!呢套戲我都勁like!

我尋晚即刻開黎睇返, 真係掂.
等星期六日再睇先得...