設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: eric18ngan

[藍光播放機] Pioneer BDP-450 自學,逃獄成功+免費月玉+新加詳細教學方...

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

skyline123 發表於 2014-4-27 20:57
我本是2.12,但升不到4.xx
所以找個downgrade,之後就上到4.xx

Hi Skyline123 ching, 我部都係 firmware 2.12, 請問在那裏可找 downgrade file呢?  感激感激

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

eric18ngan 發表於 2014-4-27 23:49
我係第2個forum講話一定係,不過你可以試下用其他CFW 4.x.x 或CFW 5.x.x 撞下睇下得唔得.

http://pan.bai ...

點樣都唔比我downgrade, 唔知邊個地方做錯左
前:iQ1+RB 61
前上:Mirage OS3
中:RC 52
後:Mirage OS3
AMP:Yamaha A3010
SUB:Sunfire HRS-12
BDP:BDP60
DAC:MD10

專業玩家

I download from here:
http://www.avsforum.com/t/1390589/the-pioneer-bdp-62fd-150-450-2012-blu-ray-player-thread/360#post_23713546
https://disk.yandex.com/public/?hash=d/5c5fDVtk4MKBhKFfxrvI49%2BjUgshjCRUCmbJKxcQ4%3D&locale=ru

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

sumax877 發表於 2014-4-28 00:28
點樣都唔比我downgrade, 唔知邊個地方做錯左

你先試下skyline123 ching 佢條link 下載先.
百度係要先安裝百度雲先可以download度.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

eric18ngan 發表於 2014-4-28 08:57
你先試下skyline123 ching 佢條link 下載先.
百度係要先安裝百度雲先可以download度. ...

呢兩個file我都download過, 但都係唔比我裝
前:iQ1+RB 61
前上:Mirage OS3
中:RC 52
後:Mirage OS3
AMP:Yamaha A3010
SUB:Sunfire HRS-12
BDP:BDP60
DAC:MD10

鉑金玩家

sumax877 發表於 2014-4-28 13:59

今晚我收工返屋企試下得唔得.

鉑金玩家

sumax877 發表於 2014-4-28 13:59

我剛才試左升級,跟住想降級,係唔得,唔關你事.
要俾時間我,再找找,你可以休息下先,如果知道再通知你.

鉑金玩家

開始教學月玉方法

1.首先看450 系統版本,如2.0.9 或之前可以月玉,版本2.1.2小弟能力有限暫時不能月玉或降級.
方法:按Home menu >初次設定>選項>系統信息>下一個畫面>系統信息.

1.1下載月玉版本4.0.4
https://mega.co.nz/#!FUdyAAqb!Bj ... ClIdNrAkQELLK5lYeKs

1.2 把月玉文件從電腦放入usb 記憶手指或其他,請先format Fat 32 ,然後插450 前置usb位,跟住按>Homememu >初次設定>選項>更新>USB存儲器>升級.

1.3 查看版本再一次跟1.1方法.
如ok 佢會出現4.0.4版本.

明晚繼續

借圖看如下安裝方法.

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
namtt + 3

查看全部評分

鉑金玩家

1.4 確認4.x.x 後,輸入按Home menu >初次設定>選項>系統信息>下一個畫面>系統信息.
版本下會出現serial number (抄下去等陣再輸入注冊機)

2. 再檢查450機內檢查MAC address 方法及抄下mac address code
方法:按Home menu >初次設定>選項>網絡>資訊>下一個畫面 (抄下mac address code)

鉑金玩家

3.下載CFW 4.x.x 注冊機.
https://mega.co.nz/#!EM0RAQBZ!Px ... mwJX7OBAuXa9LcKaqJ4

3.1 下載注冊機後,解壓 (稍後輸入MAC 及 SN)

3.2 按下MTKPio .exe文件後
開啟注冊機>選unlock>再選PBD-450>先按Generate>跟住MAC同SN全部會出現00000>跟住先輸入之前抄下MAC code >再輸入SN code >再按Generate >跟住下面會出正確的月玉code 出來,寫下去.

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
namtt + 3

查看全部評分